Gorzowski Rynek Hurtowy S.A.

strona główna

Wiosenna aura zachęca do odświeżenia trochę naszych talerzy, odstawienia na pewien czas ciężkich rozgrzewających dań jednogarnkowych, a w zamian wprowadzenie do swojego jadłospisu delikatnych sałatek i krótko gotowanych zup z dużą ilością warzyw. 

Świeże, kolorowe sałatki w różnych kombinacjach i surowe warzywa – na te posiłki postaw w tym miesiącu. Taka sałatka z surowych warzyw powinna codziennie zagościć na Twoim stole.  

Wykorzystaj sałatę masłową, rukolę, roszponkę… lub pomieszaj je wszystkie i stwórz własną kompozycję. Ugotuj wiosenną zupę warzywną, oczywiście posypując ją obficie natką pietruszki! W tym miesiącu mamy też ciekawą nowość w zestawieniu – rabarbar, który może być składnikiem wielu naprawdę wyśmienitych dań! Oprócz kompotu można z niego zrobić świetne desery pod zdrową kruszonką. 

Poza tym SZPARAGI! Pełny sezon szparagowy to maj, ale już pod koniec kwietnia mogą się pojawić. 

Pamiętaj, że każdy posiłek da się wzbogacić poprzez dodatek odpowiednich składników. Przemień w wiosenną formę nawet zwyczajne kanapki, dorzucając na wierzch sałatęrzodkiewkę, kiełki i szczypiorek.

Jeśli motywacja zdrowotna nie jest wystarczająca, przypomnę, że bazowanie na produktach sezonowych to także oszczędność dla portfela! Nasze targowisko jest pełne lokalnych produktów w bardzo okazyjnych cenach.