Gorzowski Rynek Hurtowy S.A.

strona główna

Przez cztery dni pasażerowie świątecznego tramwaju oraz gorzowianie, którzy odwiedzili centrum miasta, otrzymywali ufundowane przez nas zestawy do „Barszczu po gorzowsku”, do których były dołączone przepisy świąteczne na tę zupę od szefa kuchni, ambasadora kampanii Gorzów #Stąd Jestem Pawła Salamona.

W zestawie znajdowały się podstawowe składniki do ugotowania barszczu. Wszystkie warzywa i owoce pochodziły od lokalnych dostawców i sprzedawców z ryneczku przy Jerzego.

W ubiegłym roku Paweł Salamon, szef kuchni i ambasador miasta w kampanii GORZÓW #Stąd Jestem, wspólnie z Krzysztofem Marciniakiem, również szefem kuchni, „barszcz po gorzowsku” ugotowali dla mieszkańców tuż przed Bożym Narodzeniem, podczas dnia targowego na ryneczku przy Jerzego.

W tym roku, z uwagi na ograniczenia epidemiczne, wspólnego gotowania i degustacji nie było, ale przygotowaliśmy dla mieszkańców zestawy, z których można barszcz ugotować samemu, w domu.

Smacznego, do zobaczenia na ryneczku!

 

Galeria zdjęć