Gorzowski Rynek Hurtowy S.A.

strona główna

Jesień na całego, organizm domaga się witamin. Najwyższy czas na robienie surówek, a zdecydowaną większość składników dostaniecie na naszym ryneczku. Dziś polecamy surówkę z kapusty pekińskiej z dynią.

Składniki:

ok. 1/4 kapusty pekińskiej

marchewka

kawałek świeżej dyni najlepiej hokkaido (kawałek wielkości marchewki)

jabłko

1 ogórek kiszony

1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki

2 łyżki pestek dyni

łyżka majonezu

1-2 łyżki jogurtu naturalnego

sól

pieprz

Wykonanie:

Kapustę szatkujemy, oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 5 min by zmiękła i lekko puściła sok.

W tym czasie obieramy marchewkę i dynię, ścieramy na tarce.

Na tarce ścieramy również jabłko i ogórka.

Wszystkie składniki mieszamy z natką pietruszki, majonezem i jogurtem, doprawiamy do smaku.

S M A C Z N E G O !!!