Surówka z kapusty pekińskiej z dynią
Jesień na całego, organizm domaga się witamin. Najwyższy czas na robienie surówek, a zdecydowaną większość składników dostaniecie na naszym ryneczku. Dziś polecamy surówkę z kapusty pekińskiej z dynią.
Składniki:
ok. 1/4 kapusty pekińskiej
marchewka
kawałek świeżej dyni najlepiej hokkaido (kawałek wielkości marchewki)
jabłko
1 ogórek kiszony
1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki pestek dyni
łyżka majonezu
1-2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy, oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 5 min by zmiękła i lekko puściła sok.
W tym czasie obieramy marchewkę i dynię, ścieramy na tarce.
Na tarce ścieramy również jabłko i ogórka.
Wszystkie składniki mieszamy z natką pietruszki, majonezem i jogurtem, doprawiamy do smaku.
S M A C Z N E G O !!!